INDIVIDUALNA TERAPIJA

Individualna aktivna terapija

Svrha terapije (aktivnog individualnog učenja) je bolje osjećati tijelo i tako poboljšati vezu između svjesnog dijela uma i tijela.

 

Terapija (Aktivno učenje) značajno povećava količinu informacija od mišića do svijesti. Tonus / kontrakcija mišića smanjuje količinu infomacija, slično kao mlaz vode iz cijevi. Ako cijev stisnemo, protok se smanjuje, ako se opusti, protok vode je veći i nije ometan.

 

Kad se osjećate bolje u svom tijelu i imate realnije osjećaje o tome kakvi ste, na raspolaganju su vam bolje informacije pomoću kojih možete donositi bolje odluke. Iznad svega, mislim da su odluke u skladu s osjećajima iz tijela najbitniji. Ako smo umorni odmaramo se. Ako smo umorni slušamo tijelo i pravimo pauzu i ne treniramo jer moramo ili je to društveno prihvatljivo. Ne smijemo se boriti s tijelom i tretirati ga kao alat za obavljanje posla.

Terapija (Aktivno individualno učenje) brzo i učinkovito prekida senzornu motoričku petlju i omogućava klijentu drugačiju vezu između uma i tijela. Povezivost se poboljšava prvenstveno u smislu da klient realnije osjeća svoje tijelo. Reakcije su različite, ponekad to osoba osjeća kao olakšanje, opuštenije tijelo, bolji protok energije, manje boli. Ponekad reakcija može biti kratkoročno pogoršanje stanja.

 

Zapravo, situacija se ne pogoršava. Nakon aktivnog učenja, klijent osjeća puno realnije svoju situaciju jer se veza između uma i tijela poboljšala. Što više osoba ima stegnute mišiće, to lošije osjećaa tijelo. Posljedično tome osoba živi na neki način u iluziji kako se osjeća i što osjeća.

 

Kao učenik treće razine AEQ metode®, imam znanje koje klijentu omogućuje da brže i učinkovitije ukloni povećani tonus mišića i posljedično ukloni bol. To postižem aktivnim učenjem, koje uz AEQ vježbe® uključuje i moju aktivnu pomoć u učenju klijenta putem protokola. Uz protokole, a kasnije s izvođenjem i učenjem AEQ vježbi® kod kuće, razina osjećaja je viša. Posljedično se smanjuje tonus mišića i bol je uvijek manja i nestaje.

 

Glavni uzrok boli je senzo- motorička amnezija zbog koje se mišići kronično ukoče i smanjuju osjet ili količinu informacija od mišića do svijesti i preusmjerava ih u podsvijest.

Dok opuštate podsvjesni tonus mišića i poboljšavate kontrolu mišića, oslobađate se podsvjesnih obrazaca iz prošlosti na fizičko-emocionalnoj razini. S većim osjećajem lakše je svjesno percipirate stare obrasce (tjelesne ili emocionalne reakcije zbog traume iz djetinjstva, pomaknuta ramena i bokovima zbog snažnog udarca ili slomljene noge, plitko disanje zbog napetih  trbušnih mišiča) i mijenjati stav prema poslu, sportu, vezama. Time postižete da prošlost neće utjecati na sadašnjost.

 

Tada vježbama i posljedično većoj svjesnosti tijela primijetite što griješite u svakodnevnim zadacima i dopuštate si to promijeniti, jer to prije nije bilo moguće, jer zbog senzorno-motoričke amnezije niste osjetili stvarno što je dobro za vas, a što ne. Terapija AEQ je najučinkovitij način za postizanje toga.

Različitih problema

Zadovoljnih klienata

Terapija

REZERVIRAJ TERMIN

Cijena jedne terapije (90min) je 70€.